Review

Review Dan Testimoni Pakej Blog WordPress

Pakej Blog WordPress
Pakej Blog WordPress

Assalamu’alaikum wrt wbt.
Kepada mereka yang sudah biasa menziarahi blog saya ini tentunya sudah lama melihat banner Pakej Blog WordPress. Sudah hampir setahun barulah kini saya dapat menyiapkan review tentangnya. Hemmm …….. tak patut, tak patut …….. . Apa yang penting saya hanya mahu berkongsi maklumat berkenaan produk yang baik-baik saja dengan pengunjung blog ini.

Ok, dengar ini testimoni daripada saya ……..

Membina blog nampak mudah dengan wujudnya Ebook Panduan Asas WordPress terbitan saudara Mohd Zulfadli (SmartZul) yang memang bagus ini, malah ianya menjadi lebih mudah dengan bimbingan orang yang lebih berpengalaman (orang yang menjual produk tentunya! ). Inilah kelebihan membeli produk online iaitu support dan bimbingan yang berterusan.

Kepada anda yang sudah lama mempertimbangkan untuk memasang blog dot com sendiri, saya optimis menyarankan agar anda membelinya di sini kerana dua sebab yang utama:

1. Bonus yang ditawarkan ialah Video Upgrade Blog WordPress. Produk ini akan anda perlukannya nanti bagi mempastikan blog anda tetap ‘sihat’ pada masa-masa mendatang. Membina blog mungkin senang, tetapi memastikan kelangsungannya belum tentu!. Pada Syawal yang lalu, hampir sebulan blog saya ditahan daripada dilayari oleh browser google chrome kerana disyaki terdapat link yang mengandungi malware. Alhamdulillah setelah blog saya selamat diupgrade pada 6.10.2010, masalah tersebut selesai. Walau bagaimanapun, jika anda perasan, minggu lepas iaitu kalau tidak silap saya pada 13.10.2010, gangguan tersebut muncul lagi hingga saya terpaksa mengumumkan agar anda mengabaikan sahaja apa-apa mesej yang keluar, grrrrrrr …………. geram sungguh saya masa tu. Sekarang cuba pandang ke atas, header blog saya pun sudah ‘ting tong’ macam perasaan saya juga ……… syudah fenatlah saya nak menggodehnya ………..(alhamdulillah masalah header pulih sepenuhnya pada 26.10.2010). Haaaa lihatlah, senang tak senang nak berblog. Inilah akibatnya suka bereksperimen. Taubatlah saya, lepas ini kalau wordpress menaiktarafkan sistemnya, insyaAllah saya pasti segera melakukannya kerana meremehkan versi WordPress yang lebih terkini, rupa-rupanya mendedahkan blog kita kepada bahaya seterusnya mudah untuk dicerobohi oleh ‘hacker’ (penceroboh sistem).

2. Sokongan selepas jualan yang En. Ahmad Rizal Razali berikan insyaAllah memuaskan hati. Ini bukanlah ucapan insyaAllah yang biasanya difahami oleh orang Melayu, sebaliknya memang diajar oleh Allah dalam Surah al-Kahf (18: 23-24).

Support daripada penjual amat penting kerana dengan hanya membaca ebook kita merasakan kita sudah memahami panduan yang diberi, sebaliknya apabila mula mempraktikkan langkah-langkah yang dianjurkan, timbul pula perkara-perkara yang di luar kotak pemikiran kita. Kalau tak percaya cuba beli. Ebook yang akan anda perolehi bukan hanya sebuah sahaja, memang berbaloi-baloi. Kepada siapakah harus diajukan persoalan-persoalan anda kelak? Ye, penjual ebooklah yang memikul tanggungjawab tersebut. Ketahui hak anda juga senario penjualan ebook semasa sebagaimana yang disuarakan sendiri oleh saudara SmartZul di sini.

Kepada anda yang ingin berniaga, wordpress juga adalah jawapannya. Anda tentunya memerlukan pengunjung yang ramai bagi melariskan jualan anda bukan? Kalau dulu visitor blog saya dalam sehari 25 orang pun saya sudah tersenyum lebar. Bulan Oktober ini alhamdulillah paling ramai 441 orang pengunjung, paling sedikit 241 orang pengunjung. Jika anda mahu menjadikan blog anda sebagai ‘kilang pahala’ juga, mengapa tidak memilih wordpress?

Trafik Blog Bulan Oktober 2010
Trafik Blog Bulan Oktober 2010

Pada bulan Ogos 2010 pula pecah rekod 16727 orang pengunjung dalam sebulan. Semuanya daripada Allah jua. Alhamdulillah. Mengapa demikian? Jawapannya ialah wordpress (wordpress.org bukan wordpress.com) mesra SEO.

Trafik Blog Tahun 2010
Trafik Blog Tahun 2010

Jemput juga baca review saya berkenaan panduan membeli ebook di sini.

Salam kejayaan buat semua. Jangan lupa dapatkan produk bermutu ini di sini ye.

Berita baik! Harga Pakej Blog WordPress adalah RM0.00 sahaja. (Update 7.10.2016 = 6 Muharram 1438H)

Assalamualaikum.

Panduan Beli Ebook

Bertitik tolak daripada kekecewaan setelah membeli sebuah ebook berbahasa Melayu, saya mula meneliti mana-mana minisite jualan yang saya temui. Tujuannya hanya satu – Saya akan pastikan saya tidak terpedaya dengan ayat-ayat power atau maut lagi. Memang saya amat pantang untuk terjebak kali kedua dalam masalah yang sama. Hai, mahal sangat ke ebook yang awak beli tu? Takdelah mahal sangat. Tak sampai RM 40.00 pun. Tapi baru pertama kali beli kan…. ingat best sangat baca ebook, alamak……tepuk dahilah beb……

Satu persatu minisite saya teliti, heh, geramnya……..kebanyakan minisite memang mengancam………tapi…..kot-kot indah khabar dari rupa? Kalau beli buku di kedai pun boleh pegang-pegang, belek-belek, selak-selak…… Tengok testimoni kot? ish, tak kan penjual nak tunjukkan testimoni yang tak elok kan? Entah testimoni ori, entah dia cipta sendiri? Ha, tengok muka penjual kot, hensem ke tak? Huhu….. Hish, geramnya, buang masa saya betullah! Asyik belek minisite je, blog sendiri tak sempat nak update…… jadual belajar terpampang kemain lagi!….. hihi…. adeh….

Ha……? Bagaikan orang mengantuk disorongkan bantal! Wa…….Panduan Beli Ebook? Ada juga orang buat ebook tajuk camni ye? Macam tau-tau jerk?…….. Baca sket, saya terus belilah apa lagi?………..

Wawawa…………ha, betul, saya agak dah……ye….. hehe sikit-sikit agakan saya macam mana cara nak kenal pasti URL minisite jualan yang bagus dan stabil, email penjual yang bagus serta ciri asas sebenar penjual yang jujur sama macam yang diajarkan dalam ebook ini.

Lagi? Testimoni. Ye, testimoni pembeli memberi pengaruh yang penting dalam meyakinkan bakal pembeli. TETAPI, bagaimana cara mengenal testimoni berautoriti dan berintegriti? Ha…. kena baca ebook ini! Nak tahu? Selepas baca ebook ini, saya telah beli sebanyak empat ebook dengan penuh keyakinan dan ternyata ianya amat berbaloi dan saya amat berpuas hati. Harga ebook-ebook itu RM50.00 (2), RM 35.00 dan RM170.00. Hai, tak takut rugi lagi? OH TIDAK, insyaAllah TIDAK dan alhamdulillah TIDAK. Hingga kini, saya masih lagi mengulang-ulang membaca dan mencatat nota ringkas daripada ebook-ebook tersebut. Bukankah ini petanda bahawa ebook yang saya beli itu memang amat berinformasi dan berguna. Masakan tidak? Ebook Panduan Beli Ebook (PBE) juga memberi panduan apakah yang patut saya pelajari dan kuasai dahulu sebagai newbie. (Kalau tidak,perasan macam dah pandai dan beli ebook ntah apa-apa, tak padan dengan diri yang masih ‘rabun-rabun ayam’ tentang IT).

Kini, sekiranya saya kesuntukan masa untuk meneliti kesemua aspek dalam sesuatu minisite jualan, bahagian inilah yang saya beri perhatian. Jika ada ‘nama-nama individu’ tertentu memberi komen positif, maka hampir pasti bahawa produk tersebut benar-benar berkualiti malah kadang kala memang hebat. Jangan anda tak tahu, sesetengah penjual menjual produk yang didakwanya bagus tetapi hakikatnya ia boleh diperolehi secara percuma sahaja dari mana-mana laman web sekiranya kita rajin melayari internet.

Selain daripada tip dan trik membeli ebook, anda juga diajar langkah demi langkah membeli ebook, juga langkah selepas membeli ebook. Contoh sebenar website sebenar penipu di internet juga didedahkan. Seperkara yang saya suka tentang ebook ini ialah penulis (أحمد رزال غزالي) menerapkan nilai-nilai murni dalam penulisannya. Walau bagaimanapun gaya bahasa yang digunakan bukanlah gaya Bahasa Melayu standard, mungkin untuk menampakkan kelainan dan tidak membosankan.

Untuk membeli ebook ini, sila klik di sini

Wang anda bukan daun kering yang gugur di musim luruh, dapatkan nilai wang anda. Jangan membazir.

PERHATIAN: Ebook ini hanya sesuai untuk mereka yang MERASA DIRINYA NEWBIE SAHAJA. Saya? Untuk tempoh beberapa tahun mendatang ini, rasa-rasanya masih newbie lagi………

Moga perkongsian ini ada manfaatnya, wassalam.

Scroll to Top