Apakah Keistimewaan Majalah Fardu Ain Edisi 14 Kepada Mykrk?

Print Friendly, PDF & Email

Assalamualaikum wrt wbt.

Benarlah kata-kata Ustaz Dr Hj Zaharuddin Hj Abd Rahman bahawa penulis akan merasakan suatu kelainan apabila tulisan mereka tersiar di media cetak. Meskipun tulisan tersebut sudah lama tersiar di blog sendiri, ‘rasa yang berbeza’itu akan kita alami sekiranya ia tercetak di atas kertas.

Saya memang memperuntukkan sejumlah wang untuk membeli beberapa majalah setiap bulan. Di antara majalah kegemaran kami sekeluarga ialah; Fardu Ain, Solusi, Anis, Asuh, Q & A, Al-Ustaz, Gen Q, Ana Muslim dan lain-lain lagi.

Boleh dikatakan saya ini menggilai buku……. (perasan sikit)

Beberapa bulan lalu saya terbaca pelawaan daripada Majalah Fardu Ain kepada para pembaca yang ingin berkongsi ilmu.

Ye, inilah percubaan pertama saya sejak berusia (cakap sudah tua kan senang!) untuk menghantar karya ke majalah. Semasa bersekolah dahulu pernah juga karya saya disiarkan di majalah dan radio.

Berdebar-debar semasa membeli majalah Fardu Ain Edisi ke-14 ini. Apa tidaknya, artikel yang saya hantar adalah berkenaan Solat Tarawih. Kalau tidak tersiar, maknanya ianya ditolaklah agaknya kan?

Baca tajuk-tajuk di muka hadapan……. tidak ada pun……. huwaaa sob sob, sedey……… eh, kontrol macho. “Kau menulis kerana apa ha?” “Oh, betulkan niat. Aku menulis bukan kerna nama…… (baca ikut irama lagu Ramli Sarip tau!)

Selak lagi, selak lagi…….. ihik ihik……… aduh, macam mana ni? Tersenyum saja mulut ni tidak boleh berhenti……… heh, jakun betul! Eh, mana ada…….. tipu………

Itulah kisahnya……… sukanya macam budak dapat gula-gula………

Baiklah kawan-kawan, inilah rupa halaman yang menyiarkan tulisan saya. Silalah dapatkan Majalah Fardu Ain Edisi 14. Halaman berapa? Halaman 74 dan 75.

Solat Sunat Tarawih dan Keutamaan Solat Wanita
Solat Sunat Tarawih dan Keutamaan Solat Wanita

Terlebih dahulu daripada itu, berbanyak-banyak kemaafan saya pohonkan kepada tuan/puan dan keampunan kepada Allah SWT. sekiranya ada kesilapan di dalam tulisan tersebut. Mudah-mudahan ada manfaatnya.

Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya retua masih belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan.

Laman sesawang Majalah Fardu Ain: Klik sini
Facebook Majalah Fardu Ain: Klik sini
Artikel asal: Klik sini

Lepas ini hendak menulis lagi? Wallahua’lam……

1 thought on “Apakah Keistimewaan Majalah Fardu Ain Edisi 14 Kepada Mykrk?”

  1. Pingback: Keutamaan Solat Wanita dan Solat Tarawih | ArabMykrk.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
Share/Save
Share/Save
Scroll to Top